Hang on filter

Een hang on filter is een populaire optie voor aquariumbezitters die op zoek zijn naar een efficiënte en eenvoudige manier om hun aquarium water te filteren. Deze filters worden ook wel hang on the back genoemd omdat ze aan de rand van het aquarium worden gehangen, meestal aan de achterkant, en dus niet in het water zelf worden geplaatst. Dat scheelt weer ruimte in het aquarium.

hang on filter

Hang on filters zijn ontworpen om eenvoudig aan te sluiten op de rand van het aquarium en bieden een uitstekende filtratie voor aquaria van verschillende groottes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en groottes en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van je aquarium.

De voordelen

Een van de grootste voordelen van hang on filters is hun eenvoud. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden en vereisen geen ingrijpende aanpassingen aan het aquarium. Bovendien zijn ze compact en nemen ze weinig ruimte in beslag, waardoor ze perfect zijn voor kleinere aquaria of aquaria met beperkte ruimte.

Eenvoudig onderhoud: Hang-on filters zijn gemakkelijk te installeren en te onderhouden. De filtercartridges kunnen snel en makkelijk vervangen worden.

Een ander voordeel van hang-on filters is hun krachtige filtratieprestaties. Ze werken door water door een combinatie van mechanische en biologische filters te laten stromen en verwijderen zo effectief vuildeeltjes, afvalstoffen en chemische onzuiverheden uit het water. Hierdoor wordt het water in het aquarium schoon en gezond gehouden en kunnen de vissen en andere aquariumbewoners in een schone omgeving leven.

Aandachtspunten bij het kiezen van een hang-on filter

Bij het kiezen van een hang-on filter zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden:

Capaciteit

Zorg ervoor dat het geselecteerde hang-on filter voldoende capaciteit heeft voor jouw aquariumgrootte. Een algemene vuistregel is dat het filter minstens 6 keer de totale inhoud van het aquarium per uur moet kunnen filteren.

Type filtermedium

Verschillende soorten filtermedia hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en doelen. Zorg ervoor dat je weet welke soorten filtermedia het geselecteerde hang-on filter gebruikt.

Hoe installeer je een hang-on filter?

Hang-on filters zijn eenvoudig te installeren. Het enige wat je nodig hebt is de filter zelf, filter media (ook wel bekend als filter cartridges), en een verstelbare stroomregelaar. In de meeste gevallen worden deze accessoires meegeleverd bij de hang-on filter.

Installeer de filter door deze op de achterkant van het aquarium te hangen, vul het filter met de juiste hoeveelheid filtermedia en sluit het filter aan op een stopcontact om de pomp te activeren. Pas vervolgens de stroomsnelheid aan tot deze optimaal is voor jouw situatie.

Goede optie voor kleine tot medium grote aquariums

In het algemeen zijn hang-on filters een uitstekende optie voor aquariumbezitters die op zoek zijn naar een eenvoudige en efficiënte manier om het water in hun aquarium te filteren. Ze zijn gemakkelijk te installeren, onderhouden en aan te passen aan de specifieke behoeften van uw aquarium en bieden uitstekende filtratieprestaties voor een schone en gezonde aquariumomgeving.

Ben je er nog niet zeker van of een hang on filter de juiste optie voor jou is? Bekijk dan onze pagina met alle informatie over aquarium filters.

Hoe vaak moet ik het filtermedium vervangen?

Het wordt aanbevolen om het filtermedium minimaal één keer per maand te vervangen, maar dit kan variëren afhankelijk van de grootte van het aquarium en de intensiteit van de vervuiling.

Kunnen mijn vissen worden beïnvloed door het ontwerp van de hang-on-filter?

Nee, over het algemeen hebben vissen geen last van de aanwezigheid van een hang-on filter in het aquarium. Het is echter raadzaam om te voorkomen dat de waterstroming direct op je vissen wordt gericht.

Kan een hang-on filter te krachtig zijn voor mijn aquarium?

Ja, als het geselecteerde filter te veel capaciteit heeft in verhouding tot de grootte van het aquarium, kan dit te veel waterstroming veroorzaken en stress veroorzaken bij vissen en planten.

© Copyright  Alles voor je aquarium 2023   Algemene voorwaarden   Privacy   Sitemap