Doordat het houden van garnalen in het aquarium steeds populairder wordt, komt er ook steeds meer speciaal garnalenvoer op de markt. Het juiste voer is een belangrijk onderdeel van het houden van een garnalen aquarium. Het juiste voer houdt je garnalen gezond en gelukkig, en helpt mee met de groei, kweek en behoud van mooie kleuren van de dieren. We zullen bespreken wat voor soorten voedsel geschikt is voor garnalen, hoe vaak en hoeveel je ze moet voeden en we geven enkele tips voor het kiezen van het beste garnalenvoer.

Welk voedsel is geschikt voor garnalen?

Garnalen zijn omnivoren en eten bijna alles. Zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Een goed dieet bestaat uit voornamelijk plantaardig voedsel. Af en toe mag er ook dierlijk gevoerd worden.

Wat je jouw garnalen kunt voeren:

De eerste keuze zou altijd speciaal garnalenvoer moeten zijn. Dit zijn kleine pellets die zijn gemaakt van allerlei verschillende ingrediënten zoals verschillende bladeren.

Ze zijn aangevuld met alle nodige vitamines en mineralen en zijn een uitstekende bron van eiwitten. Dit kan worden gevoerd als het belangrijkste voer voor je garnalen.

Andere opties zijn:

garnalen die eten van garnalenvoer in het aquarium
  • Algen: er zijn verschillende soorten algentabletten die geschikt zijn als garnalenvoer. Deze zijn verkrijgbaar in gedroogde vorm en kunnen worden gevoerd als vlokken of pellets.
  • Groenten: Garnalen houden van groenten zoals spinazie, courgette en wortels. Deze moeten eerst worden gekookt en gesneden voordat ze aan de garnalen worden gegeven.
  • Speciale garnalen lolly’s: Deze stokjes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals wortel, dit kan je zien als een snack voor de garnalen en kan je eens in de zoveel tijd eens geven om ze te verwennen.
  • Bladeren: Als bijvoer kan je bladeren geven. Vooral Catappa bladeren zijn erg populair. Door deze in het aquarium toe te voegen hebben de garnalen altijd wat te eten.

Hoe vaak moet je garnalen voeren?

Sommige mensen denken dat je garnalen niet apart hoeft te voeren omdat het zulke goede schoonmakers zijn. Dit is echter niet waar. Je hoeft de garnalen niet iedere dag te voeren, om de dag is genoeg.

Zorg hierbij dat je de juiste hoeveelheid voert. Bij vissen is meestal de regel dat alles binnen 5 a 1 0 minuten op moet. Garnalen eten een stuk langzamer dan dat. Ze doen soms wel uren over het eten. Wees dus niet te snel met voer weghalen.

Te veel voeren kan leiden tot vervuiling van het aquarium je kunt er algen door krijgen. Wanneer het voer binnen 4 uur nog niet op is kan je het verwijderen en de volgende keer iets minder geven.

Tips voor garnalenvoer

  • Controleer de ingrediënten: zorg ervoor dat het voer dat je kiest geschikt is voor garnalen en dat het grotendeels plantaardige ingrediënten bevat.
  • Variatie is belangrijk: Garnalen hebben een gevarieerd dieet nodig om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je afwisselt met verschillende soorten voer om ervoor te zorgen dat je garnalen alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben.
  • Voer niet te veel, om de dag is al voldoende.
  • Zorg ervoor dat ook de baby garnalen toegang tot voedsel hebben. Zorg bijvoorbeeld voor stofvoer, of catappa bladeren waar ze constant van kunnen eten.

© Copyright  Alles voor je aquarium 2023   Algemene voorwaarden   Privacy   Sitemap